Українця від коронавірусу лікували... гарячим чаєм: Родичі загиблого жахнули деталями (відео)

Українець Дмитро Соболь, тесть якого помер на Івано-Франківщині з симптомами коронавірусу через недбалість лікарів, а теща опинилася в лікарні з підтвердженим діагнозом, розповів нові деталі про кричущий інцидент, передають Патріоти України.

За його словами, тест на вірус провели через цілих шість днів після смерті батька його дружини і негативний результат – некоректний. Подробиці чоловік розповів у ефірі ТСН у режимі відеозв'язку.

Так, Соболь поділився, що сімейна лікарка не тільки відмовилася оглянути його рідних через відсутність захисного костюма, але і нічого не запитала про інші хвороби. У покійного був цукровий діабет, на тлі якого висока температура з'явилася не відразу.

За фактом смерті чоловіка відкрили кримінальне провадження. Судмексперти провели розтин. За попередньою інформацією, там була вірусна пневмонія. Однак вірус київська референс-лабораторія не виявила.

"Ми вважаємо, що тест зробили неправильно. Дочекалися шість днів із дня смерті", – обурився чоловік. Медики усі звинувачення відкинули і запевнили, що сімейна лікарка, яка радила лікуватися гарячим чаєм, протоколу нібито не порушила.

"Чоловік був під наглядом сімейних лікарів як контактна особа, без проявів захворювання. Під час першого ж прояву підвищення температури негайно викликали бригаду швидкої для госпіталізації", – розповів заступник директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний.

Дмитро ж, який втратив рідну людину, зазначив, що оприлюднив цю історію найперше для того, щоб дорослі діти зараз частіше дзвонили своїм літнім батькам, аби не втратити дорогоцінний час.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...