Українцям без вищої освіти готові платити понад 37 тис.: Ось кого шукають у Києві

В Україні хороші гроші можна заробляти без вищої освіти – зокрема, маючи робітничу професію. Наприклад, у Києві роботодавці готові платити представникам деяких спеціальностей 37 тис. грн і більше, передають Патріоти України.

Зокрема автослюсарі в Києві можуть розраховувати в середньому на 40 тис. грн. При цьому загалом в Україні таким фахівцям, за даними великого кадрового порталу, готові платити набагато менше – у середньому 35 тис. грн.

Водночас, окремі компанії пропонують набагато більше. Так, на популярному сайті пошуку роботи можна знайти вакансію автослюсаря-ходовика, платити за якою обіцяють від 70 до 100 тисяч.

Також на середню зарплату в 40 тис. грн можуть розраховувати тонувальники. При цьому, як і автослюсарі, у Києві вони можуть заробляти більше, ніж у будь-якому іншому місті України – в середньому по країні їм готові платити 32 500 грн.

При цьому окремі компанії пропонують роботу із зарплатою, набагато вищою за середньоринкову. Так, деякі готові платити таким фахівцям 45–80 тис. грн.

Екскаваторникам у Києві пропонують у середньому 37,5 тис. грн. Що на 2,5 тис. грн. вище, ніж у середньому по країні.

Водночас, не рідкість на ринку та вакансії з вищими зарплатами. Так, одна з компаній шукає екскаваторника на 44-56 тис. грн.

В Україні різко зросла зарплата, за якою рахують пенсії

Водночас, у червні розмір середньої заробітної плати, що враховується для розрахунку пенсії, становив 18 806 грн. Що на 1 628 грн більше порівняно з попереднім місяцем, і майже на 4 000 грн перевищує показник січня-2024.. Як розповіли у Пенсійному фонді, розрахунок здійснюється на підставі низки показників. Зокрема:

  • даних звітності страхувальників про заробітну плату/доход, на яку нараховується єдиний внесок;
  • середньооблікової чисельності штатних працівників, зайнятих в організаціях усіх форм власності та діяльності.

Таким чином, у 2024 році показник середньої заробітної плати в Україні, що враховується для обчислення пенсії, становив:

  • січень – 14 974 грн;
  • лютий – 15 267 грн (+293 грн. до попереднього місяця);
  • березень – 15 433 грн (+116 грн);
  • квітень – 16 847 грн (+1 414 грн.);
  • травень – 17 178 грн (+331 грн);
  • червень – 18 806 грн (+1 628 грн).

Отруївся водою та ледь не став здобиччю звірів: Юнак кілька днів блукав у горах, аби втекти до Румунії

неділя, 8 вересень 2024, 21:14

На Закарпатті прикордонники знайшли 21-річного юнака, для якого спроба незаконного перетину кордону ледь не закінчилася загибеллю. Хлопець чотири дні блукав у горах. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти України. Надивившись у соцме...

Били молотком по голові: На Рівненщині жінку ледь не вбили за негативний відгук

неділя, 8 вересень 2024, 20:56

На Рівненщині правоохоронці розслідують випадок жорстокого нападу на працівницю фірми, яка в минулому році відмовилась працевлаштувати одну з місцевих мешканок. Про це розповів адвокат постраждалої Ігор Демідов, передають Патріоти України. "Йдеться про...