Українцям доведеться платити за в'їзд до ЄС: Що потрібно знати про нові правила

Українці та громадяни 59 інших країн, де діє безвізовий режим з Європейським Союзом (ЄС), із 2024 року повинні будуть отримати спеціальний дозвіл на в’їзд ETIAS. Ця процедура коштуватиме 7 євро (276,20 грн) з однієї людини, передають Патріоти України.

Важлива деталь: дозвіл необхідно буде оформлювати не пізніше ніж за 96 годин до поїздки на територію Євросоюзу. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Нова пропускна система для відвідування країн ЄС, так звана "Система авторизації в'їзду до Європи" (ETIAS), має набути чинності у 2024 році. У рамках цієї програми громадяни країн, які подорожують до Євросоюзу традиційно без віз, мають отримати спеціальний дозвіл на в'їзд або транзит через ЄС", – йдеться в заяві видання.

Серед країн, які мають скористатися цією програмою: Україна, Албанія, Аргентина, Бразилія, Канада, Грузія, Ізраїль, Японія, Мексика, Молдова, Чорногорія, Південна Корея, ОАЕ, Великобританія, США та ін.

При цьому, як зазначається, туристам не потрібно буде оформлятися і кожного разу сплачувати збір. За новими правилами, такий дозвіл матиме дію протягом 3 років або до дати закінчення строку дії паспорта заявника. Дозвіл дозволятиме перебувати на території ЄС до 90 днів протягом 6 місяців.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...