Українцям доведеться платити за в'їзд до ЄС: Що потрібно знати про нові правила

Українці та громадяни 59 інших країн, де діє безвізовий режим з Європейським Союзом (ЄС), із 2024 року повинні будуть отримати спеціальний дозвіл на в’їзд ETIAS. Ця процедура коштуватиме 7 євро (276,20 грн) з однієї людини, передають Патріоти України.

Важлива деталь: дозвіл необхідно буде оформлювати не пізніше ніж за 96 годин до поїздки на територію Євросоюзу. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Нова пропускна система для відвідування країн ЄС, так звана "Система авторизації в'їзду до Європи" (ETIAS), має набути чинності у 2024 році. У рамках цієї програми громадяни країн, які подорожують до Євросоюзу традиційно без віз, мають отримати спеціальний дозвіл на в'їзд або транзит через ЄС", – йдеться в заяві видання.

Серед країн, які мають скористатися цією програмою: Україна, Албанія, Аргентина, Бразилія, Канада, Грузія, Ізраїль, Японія, Мексика, Молдова, Чорногорія, Південна Корея, ОАЕ, Великобританія, США та ін.

При цьому, як зазначається, туристам не потрібно буде оформлятися і кожного разу сплачувати збір. За новими правилами, такий дозвіл матиме дію протягом 3 років або до дати закінчення строку дії паспорта заявника. Дозвіл дозволятиме перебувати на території ЄС до 90 днів протягом 6 місяців.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...