Українцям планують безкоштовно постачати дрова: Ось хто може розраховувати на допомогу

Український уряд готується забезпечити вразливі групи населення на прифронтових територіях паливною деревиною на зиму, координуючи зусилля з міжнародними партнерами та Українським гуманітарним фондом. Збір даних та оцінка потреб дозволять ефективно розподілити допомогу серед внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших вразливих категорій. Про це розповіли в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передають Патріоти України.

Це питання стало одним із ключових під час наради під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Учасники обговорили кроки підготовки до зими та деталі плану допомоги. Основна увага була приділена збору даних для оцінки потреб населення у паливній деревині. Вразливими групами, які потребують цієї допомоги є:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • ветерани війни;
  • люди похилого віку;
  • особи з інвалідністю;
  • багатодітні сім’ї;
  • одинокі батьки;
  • прийомні сім’ї;
  • безробітні та малозабезпечені громадяни.

Оцінка потреб дозволить визначити кількість необхідних ресурсів та ефективно розподілити допомогу. Окрім оцінки потреб, обговорювалися питання доставки, розподілу та вивантаження дров.

Забезпечення логістичних процесів є ключовим фактором для своєчасного надання допомоги. Фінансування цього проекту буде здійснюватися за рахунок міжнародних партнерів та Українського гуманітарного фонду (UHF), який акумулює кошти для забезпечення населення в зимовий період 2024-2025 року.

За результатами наради, військові адміністрації (ОВА) отримають відповідні рекомендації для внесення коригувань у свої плани. Це допоможе швидше та ефективніше розпочати підготовку до опалювального сезону. Ірина Верещук наголосила на важливості продовження роботи уряду для забезпечення комфортних умов життя вразливих категорій громадян у зимовий період.

Аналітики прогнозують, що майбутня зима буде дуже важкою, тому підготовка до опалювального сезону є пріоритетним завданням. Для ефективного розподілу допомоги буде зібрано дані про мешканців прифронтових територій. Після проведення оцінки потреб, буде визначено необхідну кількість дров для кожної категорії вразливих громадян. Це дозволить забезпечити всіх, хто потребує допомоги, та уникнути нестачі ресурсів.

Багаті чи бідні? Ось хто більше схильний до раку - дослідження вчених

п’ятниця, 28 червень 2024, 16:30

Нове дослідження показало, що багаті люди генетично більш схильні до ризику розвитку раку, ніж бідні, передають Патріоти України. Як передає New York Post, дослідження, проведене в університеті Гельсінкі у Фінляндії, вивчило взаємозв'язок між соціально...

"Винні" ТЦК? У певної категорії водіїв можуть забрати посвідчення від 16 липня - ось хто під загрозою

п’ятниця, 28 червень 2024, 15:43

В Україні від 16 липня деякі категорії громадян можуть бути обмежені в праві керування транспортним засобом. Обмеження торкнуться військовозобов'язаних, які не оновили свої дані, передають Патріоти України. Зазначимо, військовозобов’язані повинні до 16...