Українцям потрібно готуватися до погодинних відключень електрики: У ДТЕК виступили з попередженням

В Україні можуть знову запровадити погодинні відключення світла. У ДТЕК назвали чотири умови для введення погодинних графіків відключення світла в Україні, що буде способом збалансувати енергосистему, передають Патріоти України.

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, українців можуть чекати відключення світла, якщо не буде відновлена теплова генерація. Про це він заявив в етері телемарафону.

Другою проблемою може стати підвищення споживання електроенергії через спеку. Зазвичай це відбувається в липні й серпні. Третім викликом може стати нестача обсягу електроенергії, яку Україна отримує з Європи. А також серед умов Сахарук назвав неможливість передати у певні регіони необхідний обсяг електроенергії.

«Тоді єдиний спосіб збалансувати систему — це знизити споживання. Зменшити споживання можна єдиним способом — це погодинними графіками відключення», — зазначив представник ДТЕК. Він зауважив, що лише при здійсненні всіх вищеназваних умов є ймовірність введення погодинних графіків відключення світла по всій Україні.

Нові правила: У ДПСУ пояснили, що зміниться для чоловіків при перетині кордону з 18 травня

четвер, 16 травень 2024, 16:24

З набуттям чинності закону про вдосконалення мобілізації для окремих категорій українських громадян під час перетину кордону буде обов’язковим наявність військово-облікових документів. Джерело: речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в ком...

Ситуація складна: Нинішні обмеження постачання електрики можуть тривати до серпня, - Бойко

четвер, 16 травень 2024, 15:52

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойк...