Українцям радять тримати генератори та павербанки напоготові - відключення світла можуть повернутися

До повного відновлення мережі та генерації загроза аварійних відключень електроенергії зберігатиметься. Причина - схеми енергопостачання ще не перебувають на необхідному рівні якості та надійності. Крім того, залишається загроза нових атак по українській енергосистемі. У зв'язку з чим українцям варто тримати генератори та павербанки у режимі готовності, передають Патріоти України.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. Він зазначив: загроза аварійних відключень електроенергії в Україні залишається навіть попри профіцит 1,5-2 ГВт. "Ризик аварій зберігатиметься, поки ми не відновимо наші високовольтні лінії та генераційні потужності. Лінії перебувають у стані "відремонтовані на коліні", оскільки поки що не було можливості відвозити обладнання в заводські умови, відновлювати його капітально або масово замінити на нове", – пояснив Харченко.

При цьому він наголосив: активне відновлення енергосистеми відбуватиметься у найкращому разі з червня. Очікується, що тоді почнуть надходити потрібні елементи обладнання.

Крім того, зазначив Харченко, наразі енергопостачання в Україні не є настільки надійним, як було до пошкоджень. У зв'язку з чим – а також з огляду на загрозу нових російських атак на енергосистему – "генератори та павербанки [українцям] ще знадобляться". "Я дуже рекомендував би зберігати той режим готовності до будь-яких несподіванок ще щонайменше протягом декількох місяців. Тому що гарантувати нічого не можна", – резюмував експерт.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...