Українцям радять запасатися дровами, причому найближчим часом: Що сталося

Лісники закликають українців, які мешкають у приватному секторі, заздалегідь подбати про запас дров і підготуватися до опалювального сезону, передають Патріоти України.

Як йдеться в сюжеті ТСН, цю зиму з відключеннями тепла та блекаутами найкраще пережили жителі приватного сектора, які опалювали будинки дровами. Якою буде наступна зима - передбачити складно, проте українців просять не зволікати і підготуватися заздалегідь.

Фахівці рекомендують закуповувати тверді сорти деревини, яка більше підходить для спалювання в печах, котлах та камінах: дуб, ясен, клен, акацію. При бажанні заощадити, дрова можна купити не колоті, так їх вартість буде на третину дешевше. Як йдеться в сюжеті, дрова краще купувати влітку, оскільки вони мають встигнути висохнути до настання сезону дощів.

"Середня ціна дров твердолистих порід на сьогоднішній день становить 1300 гривень за м/куб. Якою буде ціна восени ніхто не знає, спрогнозувати вкрай складно", - заявив головний інженер філії "Лебединське лісове господарство" Іван Шпакович, зазначивши при цьому, що замовлення можна оформити дистанційно через сайт "ДроваЄ". Як правило на виконання замовлення йде 2-3 дні.

За підрахунками лісників за цю весну реалізували вже третину торішнього обсягу, тому фахівці радять не затягувати з підготовкою до зими, поки немає ажіотажу.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...