Українцям роздають безплатне житло під час війни: Хто та в яких містах може його отримати

Майже три тисячі українців цьогоріч отримають безплатне житло і матимуть власний дах над головою. Соціальне житло, відремонтоване і повністю підготовлене до входин за державний кошт, отримають сім'ї маріупольців, в яких усе нажите залишилося в окупованому і розбитому рідному місті. Про те, в яких містах надаватимуть квартири маріупольцям, розповіли в Маріупольській міській раді, передають Патріоти України.

Отже, перші 35 сімей маріупольців уже отримали квартири в Дніпрі. З дня на день вони мають заселитись у повністю реконструйований і відремонтований гуртожиток. Трохи згодом, але також цьогоріч, мають справити в Дніпрі входини у нові квартири ще 330 сімей із Маріуполя. А це – близько тисячі людей. Їх також розселять у реконструйованих колишніх гуртожитках. Будівельники врахували успішний досвід першого переобладнаного житла, і незабаром ще два відремонтовані гуртожитки матимуть змогу приймати нові сім'ї.

Крім Дніпра, готові будуть надати відремонтовані квартири для маріупольців також у Запоріжжі, Івано-Франківську, Кропивницькому та Чернівцях. Там також перейняли досвід дніпрян і теж пішли шляхом реконструкції колишніх гуртожитків та інших будівель. Загалом у цих чотирьох містах отримають дах над головою 525 родин маріупольців (близько 2000 людей).

Успішним втіленням проекту зацікавились уже не лише в Україні. Нині готова вкладати гроші в такі проекти не лише українська держава, а ще й міжнародні партнери. Зокрема, про готовність підтримати це починання вже заявили Міжнародна організація з міграції, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Європейський інвестиційний банк.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...