Українцям спростили поїздки до Німеччини: З Києва будуть запущені прямі поїзди

Чеський приватний залізничний перевізник RegioJet планує запустити два прямих потяги з України до Німеччини, передають Патріоти України.

Таку заяву зробив засновник RegioJet Радім Янчура, зазначивши при цьому, що запуск рейсів Київ - Берлін та Київ - Ганновер запланований на 2024 рік, повідомляє Forbes Україна.

"У 2024-му плануємо в партнерстві з "Укрзалізницею" запустити рейси Київ - Берлін, а також Київ - Ганновер через Лейпциг та Дрезден. Наші очікування щодо цього проекту дуже оптимістичні, оскільки до Німеччини їздять набагато більше українців, ніж до Чехії", - зазначив Янчура.

Компанія також збирається запустити новий рейс Прага - Чоп та отримати можливість заїзду власних поїздів на станцію Мостиська-2 у Львівській області.

Також у планах RegioJet електрифікувати ділянку Чоп - Мукачево, побудувати пасажирську платформу та пішохідний міст на станції Мостиська-2.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...