"Українцям святкування забороняли, а іноземцям можна?": Мер Черкас проти приїзду хасидів в Умань

Десятки тисяч людей, які можуть бути носіями Covid-19, несуть загрозу населенню не тільки Умані, Черкащини, а й всієї України.

Анатолій Бондаренко. Фото: Українська правда.

Масовий приїзд паломників-хасидів з Ізраїлю до Умані на Рош ха-Шана несе загрозу зараження українців коронавірусною інфекцією і обмежує їхні права. Таку думку в Facebook висловив мер Черкас Анатолій Бондаренко, передають Патріоти України.

"Нас обурює історія з прийняттям рішення щодо хасидів. Виходить, українці зараз не мають права вільно відвідати Ізраїль і США, де рівень епідемічної загрози значно вищий за український. А ось тамтешні громадяни мають право приїхати в українське місто і вільно святкувати тут релігійне свято. Десятки тисяч людей, які можуть бути носіями Covid-19, несуть загрозу населенню не тільки Умані, Черкащини, а й всієї України", - написав Бондаренко.

Крім того, на його думку, це порушує права українських громадян і ставить їх в несправедливе становище перед іноземцями. "Українцям забороняли свята, позбавляли права на роботу, гідне життя, забороняли роботу установ культури, дозвілля. Але все це чомусь дозволено іноземним громадянам на території України", - додав мер Черкас.

Він наголосив, що його позицію поділяє народний депутат від цього округу Антон Яценко і громадськість міста Умань. "Ми звертаємося до президента Зеленського як до гаранта наших прав. Пане президенте, втрутьтеся в ситуацію. Почуйте думку громад", - пише Бондаренко.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...