Українцям така "гуманність" не сподобалася: До полонених росіян прийшов Святий Миколай (відео)

Російські загарбники зустріли Різдво в українському полоні із колядками та привітанням Святого Миколая. Кадри з однієї з колоній, де утримують російських військовополонених, опублікували у Telegram-канал «Хочу жить», передають Патріоти України.

«Свято приходить до всіх, навіть до російських військовополонених. Ці люди могли зустрічати його вдома, у родинному колі, але їхня держава думає інакше і не поспішає їх повертати», – йдеться в повідомленні.

Привітати полонених загарбників прийшов «Святий Миколай» та студенти духовної семінарії. «Свято приходить до всіх, навіть до російських військовополонених. Ці люди могли зустрічати його вдома, у родинному колі, але їхня держава думає інакше і не поспішає їх повертати», – йдеться в повідомленні.

Судячи з кам'яних облич росіян, вони залишилися незворушними після колядок українців. У проєкті наголошують, що ці фото спростовують російські страшилки про «жахи українського полону». Натомість аналогічних фото українців з російського полону немає.

«Україна дотримується не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й елементарної людяності. Також ми вимагає того ж щодо українських військових та цивільних заручників у російському полоні», – додають у проєкті «Хочу жить».

У мережі такі святкування для російських окупантів далеко не всі схвально оцінили. Думки українців розділилися. Одні вважають, що нав’язувати християнські традиції тим, хто вірить в іншого Бога, взагалі не варто. Декі користувачі соцмереж взагалі вважають, що загарбники не заслуговують такого ставлення і їм це не потрібно. А ще хтось вважає, що дана акція має стати доказом того, що до полонених РФ ставляться по-людськи.

«Це робиться для того, щоб жоден орко- полонений після звільнення не міг подати в суд на Україну за незаконне поводження з полоненими. Думаю, що там усе під контролем Заходу», – написала Тамара Швець.

«Я не закликаю уподоблюватись оркам. Але категорично проти курортних умов для покидьків. Руські повинні боятись, а не розповідати , що вбивати х*хлів не страшно. Давай, братушка, підписуй контракт. Навіть, якщо попадеш в плєн, х*хли відмиють, відкормлять, підлікують та розважати ще й будуть. Курорт. А потім дамой, браток. Нє сси… Святкування Різдва з дєдом морозом та попами теж є в умовах Женевської Конвенції?», – написав Юрій Ружицький.

«Тому вони не бояться повертатись і знову вбивати наших», – вважає Меріда Калакхарі.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...