Українцям у магазинах часто продають небезпечні фальсифікати масла. Є кілька способів, як розпізнати таку продукцію. Насамперед слід звертати увагу на маркування товару, але якість також можна перевірити й вдома, передають Патріоти України.
Про це у коментарі OBOZREVATEL розповів професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів НУБіП Олександр Савченко. За його словами, фальсифікат можна відрізнити від натуральної продукції, пожувавши його. Присмак у такого масла терпкий.
"Досвідчений дегустатор спробує цей продукт і скаже, що там є рослинний жир. Якщо, скажімо, з'їсти шматочок такого масла або просто по всьому роту розмазати, то воно (масло) начебто спочатку як нормальне – і за консистенцією, і за кольором та за смаком. Визначити дуже важко. Але ось після того, як з'їв цей шматок, то потім виникає терпкий присмак, такі відчуття в піднебінні, у ротовій порожнині", – каже професор.
Спосіб №2 – розігріти масло на сковороді
Ще один метод, який допоможе дізнатися, чи не придбали ви фальсифікат – підігріти масло на сковорідці. Так, якщо вершкове масло натуральне, воно дає піну за рахунок молочного білка, який є в цьому продукті.
При цьому якщо це рослинний жир, то масло розтікатиметься без будь-якого піноутворення.
Спосіб №3 – зробити аналіз продукції
Третій метод – зробити аналіз купленого масла, проте цей спосіб не з дешевих. Але він точно покаже, що у продукті.
Аналіз визначає масову частку рослинних жирів у маслі. Вартість його сягає 1500-2000 грн.
Боксерка із анексованого Сімферополя Анастасія Лучкіна накурила орангутана вейпом у кримському зоопарку, повідомляють Патріоти України. Спортсменка опублікувала відео з твариною, яку вона накурює, у соцмережі. Анастасія Лучкіна гуляла парком «Тайган». ...
Мешканка Тернополя 1992 року народження, яка в листопаді 2024 року під час купання втопила у ванні свою 2,5-річну доньку, не потрапить до в’язниці. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нацполіцію області. «Умисне вбивство малолітньої ди...