Українцям у магазинах часто продають небезпечні фальсифікати масла. Є кілька способів, як розпізнати таку продукцію. Насамперед слід звертати увагу на маркування товару, але якість також можна перевірити й вдома, передають Патріоти України.
Про це у коментарі OBOZREVATEL розповів професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів НУБіП Олександр Савченко. За його словами, фальсифікат можна відрізнити від натуральної продукції, пожувавши його. Присмак у такого масла терпкий.
"Досвідчений дегустатор спробує цей продукт і скаже, що там є рослинний жир. Якщо, скажімо, з'їсти шматочок такого масла або просто по всьому роту розмазати, то воно (масло) начебто спочатку як нормальне – і за консистенцією, і за кольором та за смаком. Визначити дуже важко. Але ось після того, як з'їв цей шматок, то потім виникає терпкий присмак, такі відчуття в піднебінні, у ротовій порожнині", – каже професор.
Спосіб №2 – розігріти масло на сковороді
Ще один метод, який допоможе дізнатися, чи не придбали ви фальсифікат – підігріти масло на сковорідці. Так, якщо вершкове масло натуральне, воно дає піну за рахунок молочного білка, який є в цьому продукті.
При цьому якщо це рослинний жир, то масло розтікатиметься без будь-якого піноутворення.
Спосіб №3 – зробити аналіз продукції
Третій метод – зробити аналіз купленого масла, проте цей спосіб не з дешевих. Але він точно покаже, що у продукті.
Аналіз визначає масову частку рослинних жирів у маслі. Вартість його сягає 1500-2000 грн.
В Україні право власності здається непорушним, але у 2025 році воно стає все більш умовним. Суди, реєстри, фінмоніторинг і нові державні ініціативи створили безпрецедентні ризики навіть для тих, хто має всі документи на нерухомість. Навіть незначна по...
У Рівненській області оштрафували жінку, яка підробила документи про інвалідність, щоб її син міг отримати відстрочку від мобілізації. Про це йдеться у вироку Костопільського районного суду, на який звернуло увагу "Суспільне Рівне", передають Патріоти ...