Українцям у магазинах часто продають небезпечні фальсифікати масла. Є кілька способів, як розпізнати таку продукцію. Насамперед слід звертати увагу на маркування товару, але якість також можна перевірити й вдома, передають Патріоти України.
Про це у коментарі OBOZREVATEL розповів професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів НУБіП Олександр Савченко. За його словами, фальсифікат можна відрізнити від натуральної продукції, пожувавши його. Присмак у такого масла терпкий.
"Досвідчений дегустатор спробує цей продукт і скаже, що там є рослинний жир. Якщо, скажімо, з'їсти шматочок такого масла або просто по всьому роту розмазати, то воно (масло) начебто спочатку як нормальне – і за консистенцією, і за кольором та за смаком. Визначити дуже важко. Але ось після того, як з'їв цей шматок, то потім виникає терпкий присмак, такі відчуття в піднебінні, у ротовій порожнині", – каже професор.
Спосіб №2 – розігріти масло на сковороді
Ще один метод, який допоможе дізнатися, чи не придбали ви фальсифікат – підігріти масло на сковорідці. Так, якщо вершкове масло натуральне, воно дає піну за рахунок молочного білка, який є в цьому продукті.
При цьому якщо це рослинний жир, то масло розтікатиметься без будь-якого піноутворення.
Спосіб №3 – зробити аналіз продукції
Третій метод – зробити аналіз купленого масла, проте цей спосіб не з дешевих. Але він точно покаже, що у продукті.
Аналіз визначає масову частку рослинних жирів у маслі. Вартість його сягає 1500-2000 грн.
Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...
Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...