Українцям за кордоном, які не оновили облікові дані, не видаватимуть водійські посвідчення, - рішення Кабміну

Українці віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і не оновили свої військово-облікові дані, не зможуть отримати водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. У міжнародних поштових відправленнях ці документи не пересилатимуться, передають Патріоти України.

Про це йдеться у постанові Кабміну №918 від 13 серпня 2024 р. Відповідна норма діятиме у період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

"Посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виготовлені на бланку, замовлені засобами електронного кабінету водія функціональної підсистеми єдиної інформаційної системи МВС або засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних, у міжнародних поштових відправленнях не пересилаються", – йдеться у постанові.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...