Українцям за кордоном можуть подовжити статус тимчасового захисту: Що це означає


Європейська комісія запропонувала продовжити дію статусу тимчасового захисту для українців, які перебувають за кордоном. Пропонується запровадити його ще на один рік. Про це повідомила пресслужба Європейської комісії.

Як зазначається, продовжити статус дії тимчасового захисту для українців можуть, якщо ініціативу підтримають європейські міністри з питань юстиції та внутрішніх справ, Рада ЄС. В такому випадку тимчасовий захист буде продовжено до 4 березня 2026 року. Станом на зараз таким статусом користуються майже 4,2 мільйона осіб.

Статус тимчасового захисту дозволяє біженцям з України користуватися правами ЄС щодо:

  • проживання;
  • доступу до ринку праці;
  • отримання медичної допомоги;
  • доступу до освіти.

Водночас в Єврокомісії вважають, що біженці не мають умов для безпечного повернення до України на постійне проживання. І це є головним аргументом продовження статусу в ЄС.

“Через продовження російських атак на громадянську та життєво важливу інфраструктуру всюди в Україні, наразі не існує жодних умов для безпечного та тривалого повернення в Україну. Комісія вважає, що причини надання тимчасового захисту не зникли та що її слідує продовжити ще на рік”, – йдеться в повідомленні.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...