Українцям загрожують нові штрафи: У Раді хочуть серйозно карати за російську музику

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону, яким передбачено покарання штрафами за прослуховування російської музики в громадських місцях, передають Патріоти України.

Законопроект "Про внесення змін до ст. 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підвищення відповідальності за порушення законодавства закладами торгівлі, громадського харчування та сфери послуг у сфері обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора" (реєстраційний номер 9547) запропоновано за авторства 16 народних депутатів, серед яких, зокрема, Віктор Балога, Володимир В’ятрович, Наталія Піпа.

Законопроектом передбачено штраф за публічне виконання, показ, демонстрацію, сповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їхніх елементів, інших творів російською мовою, що є заборонено законодавством. Цей штраф пропонується в розмірі від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5 100 до 8 500 гривень. А за повторне таке порушення протягом року від 1 тис. до однієї 1,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 тисяч до 25 500 гривень.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що на початку липня 2023 року у селі Погреби на Київщині стався конфлікт - відвідувачку закладу, яка зробила зауваження щодо використання російської музики в караоке, виштовхали з приміщення.

Зазначається, що пізніше поліція склала адміністративний протокол щодо закладу за статтею 155 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка передбачає штраф від 17 до 170 гривень. У парламенті вважають, що це не є "адекватним покаранням".

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...