Українців атакуватимуть нові віруси грипу: Кому загрожує смертельна небезпека

Очікується, що цієї зими українці зустрінуться з двома новими вірусу грипу - А/Канзас (H3N2) і А/Брісбен (H1N1). Цих вірусів раніше на території України не було. Про це заявила вірусолог Алла Мироненко в інтерв'ю виданню "Факти", передають Патріоти України.

Вона також підкреслила, що небезпека грипу є в його непередбачуваності. Тому зі сто відсотковою впевненістю говорити про те, що канзаський штам точно дійде до України, важко. Експерт зазначила, що у минулому році новий вірус В/Колорадо нашу країну обійшов стороною, хоча від нього страждав цілий ряд країн.

Доктор розповіла, що захистити себе можна зробивши щеплення від грипу. Щеплення краще робити дорослим і дітям. При цьому є люди, які знаходяться в особливій групі ризику. Це в першу чергу вагітні жінки, у яких змінюється гормональний фон і напружено працює імунна система.

Також в зоні ризику люди, які страждають ожирінням, астмою, діабетом, захворюваннями серця і судин. Експерт також радить робити щеплення дітям, які ходять у дитячий сад або школу. Пандемічний вірус найбільше небезпечний для малюків, які з ним ще не зустрічалися.

Якщо говорити про вірус А іншої генетичної групи - Н3N2 ("Канзас"), то він найбільше небезпечний для людей старше 65 років. Вірус викликає ускладнення у вигляді пневмонії. Крім того, експерт радить робити щеплення і медичним працівникам.

Говорячи про вакцини, Мироненко заявила, що зараз в Україні є вакцини французького та південнокорейського виробництва. Це розщеплені вакцини і в них немає живого вірусу. При цьому до складу французької вакцини входять по два вірусу групи А і В, а в південнокорейську – три.

Лікар підкреслила, що жовтень - це найбільш вдалий час, щоб захистити свій організм від небезпечних вірусів. Вона зазначила, що вже у грудні очікується велика кількість хворих на грип, але чи дійде до епідемії ніхто з упевненістю сказати не може.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...