Українців чекає важке випробування: У липні Землю накриють одразу п’ять магнітних бур

Другий літній місяць принесе кілька потужних хвиль, які відчуватимуть не тільки метеозалежні та люди з хронічними захворюваннями. У липні прогнозуються магнітні бурі сильної та середньої потужності, які може відчути кожна людина, передають Патріоти України.

Експерти назвали точні дні, коли очікувати геомагнітних штормів:

  • 9 липня – перша сильна магнітна буря
  • 14-15 липня – дводенна магнітна буря
  • 18 липня – потужна магнітна буря
  • 26 липня – потужна магнітна буря
  • 30-31 липня – дводенна магнітна буря. Пік активності буде вранці, а триватиме до обіду

Фахівці попереджають, що людей може накрити апатія, тривога, дратівливість та невизначеність в ухваленні рішень. У метеозалежних людей може збільшуватися схильність до утворення тромбів, підвищитись артеріальний тиск та посилитися мігрень. Краще відмовитись від фізичних навантажень, виділити час для відпочинку, приймати теплі трав'яні ванни, пити більше води.

Довідка:

Магнітна буря – природне періодичне явище, яке виникає в результаті збурення магнітного поля Землі. Вплив на магнітосферу нашої планети має Сонце.

У середньому магнітна буря триває від 2 до 5 днів. Її поділяють на фази:

  • початкова (коли сонячний вітер налітає на Землю)
  • головна (відбуваються зміни в магнітосфері)
  • кінцева (відновлення магнітного поля Землі до звичного значення)

Під дією магнітних бур на Землі може змінюватися тиск та температура повітря, а внаслідок того, що корональна маса проникає в атмосферу і взаємодіє з молекулами повітря, можуть утворитися полярні сяйва.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...