Українців можуть "виписати" з квартир та будинків без їхньої згоди: Юристи пояснили зміни в правилах

Власник житла може "виписати" особу зі свого житла без її згоди. Йдеться про зняття з реєстрації у квартирі чи будинку особи, яка не має права власності на це житло, а також є повнолітньою, передають Патріоти України.

Юристи стверджують, що тепер зробити це можна згідно з п. 61 Порядку зняття з реєстрації місця проживання (перебування), ухваленим Кабміном 7 лютого 2022 року. Як пояснюють у Безоплатній правовій допомозі (БПМ), для цього власнику житла приватної форми власності слід подати до відповідного органу реєстрації письмову заяву "щодо повнолітньої особи, місце проживання (знаходження) якої зареєстроване у цьому житлі". До заяви слід додати:
  • документ, що засвідчує особу;
  • документ, що підтверджує право власності на житло, в якому задекларовано або зареєстровано місце проживання особи, що знімається.

"Зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання в електронній формі здійснюється в день подання документів або не пізніше наступного робочого дня у разі їх надходження після закінчення робочого часу органу реєстрації. За послугу заявник сплачує... 40,26 грн [за кожну особу]" , – зазначили у БПМ.

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...

Перевтілення, що вражає! Дівчина з ожирінням з дитинства за рік схудла на 45 кілограмів і розкрила свій секрет (фото)

вівторок, 19 березень 2024, 7:23

Жителька Австралії, яка з дитинства страждала від зайвої ваги, схудла на 45 кілограмів за рік завдяки ходьбі та правильному харчуванню. Її історію розповідає New York Post, . 25-річна Саманта Абреу виросла у родині вихідців із Португалії. З раннього ві...