Українців не перемогти! Скрипалька у Харкові глушила музикою вибухи бомб (відео)

Харківська артистка Віра Литовченко перетворила укриття, в якому мешканці будинку ховаються від російських бомбардувань, на імпровізовану сцену. Тут вона грає на скрипці для харків'ян, намагаючись своєю музикою перекрити оглушливий гуркіт бомб, що долинав ззовні, передають Патріоти України.

Слухачі зняли відео, на якому скрипалька виконує відому пісню “Ніч яка місячна”, і ці кадри широко розійшлися у соцмережах, потрапивши до британського видання The Guardian.

“Було дуже важко грати і думати про щось, що не було війною. Але я вирішила, що повинна зробити щось для цих людей. Ми стали сім'єю в цьому підвалі, і коли я грала, вони забували на мить про війну і думали про інше”, - розповіла артистка журналістам.

Віра Литовченко говорить, що не буде виїжджати з Харкова, а залишиться тут, щоб після перемоги відбудовувати місто. “Це моя земля. Я хочу допомогти відбудувати місто своїми руками. Потрібно, щоб припинилися бомбардування, тоді ми все відбудуємо. Мені потрібно, щоб війна закінчилася", - говорить артистка.

Варто знати: На які пільги можуть розраховувати дружини та діти учасників бойових дій та як їх оформити

неділя, 19 травень 2024, 8:39

В Україні родини військовослужбовців, які мають статус УБД, мають право на отримання пільг. Так, члени родини військового можуть отримати наступні пільги на комуналку:. • 75% знижка на газ, електроенергію та інші комунальні послуги (для інвалідів знижк...

Повістки будуть вручати на роботі? Які зміни тепер діять для військовозобов’язаних

неділя, 19 травень 2024, 8:24

Від 18 травня набув чинності закон про посилення мобілізації. Роботодавець має забезпечуватися своєчасне прибуття працівників до ТЦК. Про це пише видання "Телеграф". До 18 травня керівники підприємств мали вести військовий облік і забезпечувати "своєча...