Українців обурив шкільний підручник: Поп-зірок прирівняли до Шевченка та Лесі Українки

Автори підручника, напевно, були фанами Монатіка, а справжню поезію ніколи не читали?

В Україні розгорівся скандал через підручник для другого класу, де в один ряд поставили Тараса Шевченка, Лесю Українку, співака Монатіка і співачку Надію Дорофєєву. Скріншот зі сторінки підручника опублікували в Facebook в спільноті "Батьки SOS", передають Патріоти України.

У розділі "Пізнаю свій рідний край" розміщено завдання, в якому школярам пропонують назвати відомих українців, зображених на фото. В одному ряду стоять легенди української поезії - Тарас Шевченко і Леся Українка та представники сучасного шоу-бізнесу - Монатік і Дорофєєва.

Більшість користувачів обурені цим "освітнім прийомом". "Біля великих письменників, поетів, одноденні співаки", "О Боже ... Це шок", "Прошу вибачення, але при чому тут видатні літературні діячі до медійних? Як на мене - де Ліна Костенко? Жива легенда!" , - пишуть вони.

Однак є й ті хто вважає подібний підхід виправданим. "По-моєму якщо дітям давати класиків упереміш з впізнаваними їм героями це краще, ніж вивчати "постаті" на купюрах", "Якби я була в другому класі, і таке побачила, я була б в захваті. Але в цілому це глупо" , - зазначили інші коментатори.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...