Українців штрафують за затемнене скло авто: Ось які правила діють

Українців штрафують на 340 грн за встановлення плівок, які не відповідають нормативам. Так, після затемнення лобове скло має пропускати не менше 75% світла, а переднє бокове - 70%. Затемнення заднього скла (в тому числі задніх бокових) не нормується, однак заборонено використання дзеркальних плівок, передають Патріоти України.

Про це йдеться в пункті 31.4.7 ПДР. "На верхній частині вітрового скла автомобілів і автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосовувати тоновані стекла (крім дзеркальних), світлопропускання яких відповідає вимогам ГОСТ 5727-88. Дозволяється застосовувати занавіски на бокових вікнах автобусів", – йдеться в правилах.

Згідно з зазначеним ГОСТ, світлопропускання скла, що забезпечує видимість для водія, має бути не меншим:

  • 75% – для вітрового скла;
  • 70% – для скла, що не є вітровими, що входять до нормативного поля огляду П, що визначає передню оглядовість.

Тобто лобове скло має мати характеристику світлопропускання в 75%, переднє бокове скло – 70%, задні бокові та заднє скло може бути затемнене (без обмежень), однак заборонено застосовувати дзеркальна плівка. Зазначимо, українців також штрафують і за інші порушення ПДД. Зокрема, через відсутність дитячого крісла у випадку, якщо серед пасажирів є дитина.

В Україні АЗС готуються підвищувати ціни: Коли чекати на подорожчання пального

середа, 7 серпень 2024, 6:48

В Україні очікується зростання вартості пального. Причому вже найближчим часом. Причина - підвищення акцизів. Про це йдеться у звіті НБУ, передають Патріоти України. Втім, зазначається в ньому, через ефект бази порівняння, також зумовлений податковими...

Заява нумізматика спричинила "золоту лихоманку" в Британії: Люди риються в шухлядах у пошуках дрібної монети XX ст., за яку пропонують 140 000 фунтів стерлінгів (відео)

середа, 7 серпень 2024, 6:00

Британці розбагатіють, якщо продадуть на аукціоні дефіцитне пенні 1933 року випуску, розповів колекціонер старовинних монет. З його слів, відшукали ще не всі такі монети, тому шанс все ще лишається. . Житель Великої Британії зможе отримати 170 тис. фу...