Українців штрафуватимуть від 3060 до 150 тис. грн: Кого і за що покарають

Українці можуть отримати багатотисячні штрафи за спалювання сухої трави, листя та сміття. Сума покарання може становити від 3060 до 150 тис. грн, залежно від збитків, передають Патріоти України.

Щорічно під час активного спалювання рослинних залишків в атмосферу потрапляє отруйна суміш, до складу якої входять пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали тощо. І це викликає алергічні реакції в людей, негативно впливає на імунну систему та має багато інших наслідків. Особливо небезпечний такий дим для людей із захворюваннями легень (астма, бронхіти, алергії), а також серцево-судинної системи.

Крім того, земляний покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. На жаль, люди, які спалюють листя та траву, про це не думають.

За законом спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності карається в Україні штрафом у розмірі від 3060 до 6120 грн, якщо йдеться про пересічних громадян.

У свою чергу, штраф для посадових осіб становить уже від 15 до 21 тис. грн. Однак якщо пожежа переходить на великі території (поле, луг, пасовища) та території природно-заповідного фонду, тоді штраф буде більшим.

Від 90 до 150 тис. грн можна заплатити за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених посадок навколо населених пунктів, уздовж залізниці. Якщо при такій пожежі загинули люди, можна отримати 2-5 років позбавлення волі

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...