Українців штрафуватимуть за затемнене скло машин: Ось що треба знати

В Україні після тонування лобове скло машини має пропускати щонайменше 75% світла. Бічні стекла - 70%. Дзеркальне тонування зовсім заборонено. За порушення загрожує штраф 340 грн, а за повторне порушення можуть забрати права, передають Патріоти України.

Про це йдеться в пункті 31.4.6 Правил дорожнього руху (ПДР). Так, заборонено використовувати автомобіль, якщо "встановлено на скло додаткові предмети або нанесено покриття, які обмежують оглядовість з місця водія, і погіршують його прозорість. На верхній частині вітрового скла автомобілів і автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосовувати тоновані стекла (крім дзеркальних), світлопропускання яких відповідає вимогам ГОСТ 5727-88. ".

Зазначимо, при цьому в правилах є посилання на ГОСТ 5727-88, який говорить:

  • сонцезахисна плівка повинна бути завширшки не більша ніж 14 см;
  • лобове скло повинне пропускати не менш як 75% світла;
  • бічні – 70%;
  • дзеркальне тонування заборонено зовсім.

Правила, зокрема, гарантують, що водія буде добре видно з вулиці, в разі порушення ПДР його можна буде впізнати, крім того, не буде проблем і з оглядом для самого водія.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...