Українців зобов'язали перевірити лічильники газу: Хто має заплатити за повірку

В Україні відновлено обов'язкові перевірки індивідуальних приладів обліку комунальних послуг, що зокрема стосується і лічильників газу. Однак споживачам слід пам'ятати, що окремо платити за повірку лічильника вони не повинні, передають Патріоти України.

Про це йдеться у роз'ясненні фахівців "ГазПравди". Річ у тому, що такі послуги як сама повірка, демонтаж та монтаж лічильника, транспортування та пов'язаний з повіркою ремонт вже закладені в тариф.

Періодична перевірка лічильників газу побутових споживачів здійснюється за рахунок облгазу незалежно від того, хто є власником лічильника: облгаз чи споживач. Витрати облгазів, пов'язані з повіркою, закладені у тариф на послуги розподілу природного газу", – зазначили експерти.

Щоб переконатися в цьому, достатньо ознайомитись із структурою чинного тарифу облгазу, яка є окремим додатком до затвердження його ухвали НКРЕКП. Тобто побутові споживачі, які оплачують доставку газу, водночас оплачують своєму облгазу й повірку лічильників, незалежно від того, хто є власником засобів обліку.

Нагадаємо, українці, у яких термін перевірки лічильників уже настав, зобов'язані провести повірку приладів протягом трьох місяців після завершення опалювального сезону. У більшості міст опалювальний сезон завершився на початку квітня, тобто перевірка має відбутися до початку липня.

Відновлення повірок стосується всіх лічильників – спожитого газу, електрики, води та теплових лічильників. Виняток зроблено лише для тих українців, які залишились на тимчасово окупованій території.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...