Україну чекають аномальні весна і літо в 2021 році: Синоптики попередили, що погода буде дуже небезпечною

Географ-метеоролог Віра Балабух розповіла, що на погоду навесні і влітку в Україні та світі буде впливати природний феномен Ла-Нінья ("Малятко"). Про це повідомляє видання "Сегодня", передають Патріоти України.

Це кліматичне явище виникає в тропічних широтах. При цьому на сході тропічної зони Тихого океану зменшується нагрівання поверхні температури води нижче кліматичної норми. Це викликає активізацію циклонів, які можуть принести в Україну не лише опади, але і град, бурі і шквали. В 2021 році циклони виявляться більш потужними, ніж в 2020.

Народний синоптик Леонід Горбань також розповів про погоду навесні і влітку. За його словами, цей рік Сатурна за класифікацією Брюсова календаря. Всього є 7 класифікацій. Наприклад, минулий був роком Місяця, 2022 буде роком Юпітера. Також є роки Венери, Марса, Меркурія і Сонця.

У рік Сатурна погода стає більш суворою. Так, весна схожа на зиму: дерева розпустяться пізно, трава буде рости повільно. У березні очікуються опади у вигляді дощу і снігу. У другій декаді місяця потеплішає, але потім знову прийде холод. Тепло буде лише в другій половині квітня, але також незабаром похолодає. У травні Горбань прогнозує дощі. У другій половині буде спекотно і сухо, а в кінці - знову дощі.

А влітку переважатиме холодна погода. Червень виявиться теплим - будуть чергуватися дощі зі спекою. Також висока температура буде в липні. Але пом'якшать спеку дощі з грозами. На початку серпня очікується посушлива спека, а прохолода прийде в кінці місяця.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...