Україну накриє аномальна спека, будуть шквали й бурі: Синоптики дали прогноз до кінця літа

У липні й серпні Україну накриє аномальна спека, але водночас місцями очікуються шквальний вітер та бурі. Температура повітря до кінця літа буде високою як вночі, так і вдень, зазначають Патріоти України.

Крім того, в липні синоптики прогнозують невеликі дощі. Так, у першій половині липня очікуються дощі та бурі. Температура повітря складе +26...+30 градусів. У другій половині місяця буде від 27 до 30 градусів тепла.

На початку серпня синоптики прогнозують температуру повітря від 28 до 31 градуса тепла, а в другій половині місяця очікується +25...+28 градусів.

До речі, синоптики прогнозують, що погода в липні-2021 може бути рекордно спекотною – з найвищими за останні 30 років температурами. Водночас у прийдешньому місяці будуть спостерігатися короткочасні пониження показників на термометрах.

Зі свого боку, синоптик Леонід Горбань заявив, що в липні та серпні очікується багато дощів і бур. За його прогнозом, початок липня буде дощовим, з 4 по 8 липня – аномальна спека, 11-12 липня – дощі і бурі, 16-17 липня – дощі, з 18 по 28 липня – спека, 25 – гроза і буря, 30 липня – дощі. 1-3 серпня буде сильна спека, 2 серпня – гроза і буря, 8 – буря, 11-14, 22, 27 і 29 серпня – дощі, з 19 по 21 і з 23 по 26 серпня – спека.

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, починаючи з червня, а особливо липень і серпень – температура повітря буде значно вища за норму, і багато днів вона досягатиме 30-35, а в окремі дні навіть до 40 градусів, тому це літо може бути тільки спекотним. Раніше в Укргідрометцентрі уточнили, що місячна кількість опадів у липні очікується на рівні 34-91 мм, у Карпатах і місцями на Прикарпатті – 103-155 мм, що в межах кліматичної норми.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...