Україну накриє різке похолодання з грозами: Синоптики дали прогноз на вихідні

Погода в Україні на вихідних 29 і 30 травня принесе похолодання, а подекуди прокотяться сильні дощі з грозами. Про це розповіла синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Facebook, показавши карту погоди, передають Патріоти України.

Погода в Україні на вихідні

"Із головних українських погодних новин найближчих вихідних - похолодання!" - написала Діденко. Вже в суботу, 29 травня, температура повітря в західних, північних та частині центральних областей буде невисокою як для кінця травня: +15...+21 градусів.

Східна частина України ще "поніжиться" серед чудових +24...+28 градусів. У південній частині України, а також в Полтавській, Дніпропетровській, Черкаській областях очікується 20...25 градусів з позначкою "+".

Вітер, за словами синоптика, "задуватиме з півночі та північного заходу і буде часом навіть сильним". У неділю триватиме зниження температури повітря, яке вже торкнеться 30-го травня й східної частини країни.

Чи буде дощ на вихідних?

Тут і просто, і складно одночасно, каже Діденко. "Впродовж суботи-неділі не можу виділити якусь частину України, де б безумовно можна пообіцяти сонячну погоду. 29-30 травня в Україні періодично прокочуватимуться дощі та грози. Звичайно, враховуючи сезон, ці дощі не йтимуть нескінченними сумними осінніми шеренгами - будуть короткочасними та даватимуть шанс на прояснення", - каже синоптик і додає, що "навіть за короткий час подекуди може поналивати ого-го".

Якою буде погода в Києві?

У столиці 29-30 травня очікується "дощ-прояснення, дощ-прояснення". На вихідних похолодає до +16...+17. Також ймовірні дощі.

"Тому беріть із собою парасолі, одноразові дощовики, відповідне взуття, чай-каву у термокружки, трохи грошей для Андріївського узвозу та на етно-ярмарок у музей Гончара, а також щось тепліше одягайте. Будете підготовлені - будуть хороші враження", - коментує Діденко.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...