Україну накриє циклон Ahmet: Синоптик розповіла, де чекати дощів і снігу

У найближчі дні Україна перебуватиме під впливом циклону Ahmet, який у вівторок, 5 січня, підійде до України з південно-західної сторони і принесе дощі з мокрим снігом. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко, передають Патріоти України.

За її словами, опади 5 січня прогнозуються у західних областях України, на Одещині, Миколаївщині, Вінниччині, ввечері у Житомирській, Київській та Черкаській областях. На решті території України без суттєвих опадів.

"Йтиме переважно дощ, при наближення температури до нижчих значень можливий подекуди мокрий сніг. Де це "подекуди", сама атмосфера вже заплуталася, не кажучи про синоптиків та решту громадян. Враховуючи, що поки температура повітря особливо знижуватися не хоче, тому в дощу буде набагато більше шансів, аніж у снігу", - написала Діденко.

У вівторок, 5 січня, максимальна температура повітря у більшості областей України складе +1+5 градусів, на сході - 0+3 градуси, в західній частині та на півдні +4+9 градусів. Місцями тумани з погіршенням видимості.

У Києві у вівторок, 5 січня, очікується хмарна погода, увечері можливий невеликий дощ чи мокрий сніг. Температура повітря у столиці коливатиметься протягом дня в межах +1+3 градусів.

"На Святвечір буде вогко, хмарно, на Різдво в Україну прискаче черговий циклон, який принесе опади, дощ та мокрий сніг, а також посилення вітру. Невеликий мороз, проте більше у нічні години, з'явиться вихідними та на початку наступного тижня, ближче до Маланки-Василя", - додала синоптик.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...