Україну накриють шквали й град, оголошено штормове попередження: Де буде найгірше

В Україні у п’ятницю, 28 травня, очікують грозові дощі, шквали та град. Через погіршення метеоситуації синоптики оголосили штормове попередження, передають Патріоти України.

Негода накриє більшість центральних, частину північних, східних і південних областей, повідомляють в Укргідрометцентрі. З попередженням виступили також рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Так, в останній день цього робочого тижня у країні, крім заходу, спостерігатимуться грози (на півдні й сході місцями), вдень у північних, більшості центральних областей в окремих районах – град та шквали 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий).

Грози очікуються у столиці та Київській області, вдень місцями по регіону теж можливі град та шквали 15-20 м/с.

Водночас у більшості районів Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Тернопільської областей та в Криму, як і напередодні, зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Раніше синоптики попередили, що 28 травня на більшій території України очікується тепла погода, однак регіони не оминуть дощі та грози. Температура повітря вдень коливатиметься у межах +23... +27. Дещо свіжіше у п'ятницю буде на заході – до +18...+20 градусів.

Нагадаємо: за словами метеорологів, в останній тиждень весни погода в Україні буде мінливою. Очікуються як дощові, так і сонячні дні.

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...

Оце так: У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку і намагався втекти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:50

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрює у вбивстві доньки та дружини. За даними слідства, чоловік скоїв вбивство 24 квітня у власному будинку у Слобідському районі Харкова. Про це повідомили в пресслужбі облпрократури, передають Патріоти ...