Україну накриває хвиля "Омікрону": У МОЗ пригнозують до 60 тисяч випадків COVID-19 на добу, названо терміни

Головний санлікар Ігор Кузін прогнозує різкий стрибок захворюваності на коронавірус в Україні під час спалаху "Омікрона". За його словами, вже в лютому можуть захворіти близько 1 мільйона українців, передають Патріоти України.

Кузін заявив, що наступного місяця можуть реєструвати по 59 тисяч випадків інфікування COVID-19 на день. А найвищі показники захворюваності він прогнозує на кінець місяця - на 20-25 лютого.

"Я назвав би це досить оптимістичними прогнозами... За американськими прогнозами, які роблять для України, очікується також приблизно на середину лютого пікові показники захворюваності з досить швидким спадом до 1 квітня", - зазначив він.

Кузін наголосив, що за досвідом інших країн хвиля "Омікрону" наростає протягом 1-1,5 тижня максимум. Проте спад захворюваності також відбувається швидко.

"По суті, це хвиля на півтора місяці максимум, яка призводить до пікових навантажень на медсистему і на роботу об'єктів критичної інфраструктури", - сказав головний санлікар.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...