Україну накриває пилова хмара з Сахари: Синоптик розповів, чим вона небезпечна

Пилові хмари небезпечні для людей, а також впливають на погоду та клімат, каже синоптик.

Щільна пилова хмара з Сахари накриває Україну. Вона насувається із заходу, з території Польщі. Про це у середу, 14 липня, повідомив синоптик Валерій Латуха, передають Патріоти України.

За його словами, такі пилові хмари небезпечні для людей і впливають на погоду. "Аерозолі загрожують здоров’ю людей при вдиханні, особливо загрожують хворим на астму чи інші респіраторні захворюваннями. Також аерозолі розсіюють і поглинають сонячне світло, що зменшує видимість. Вони впливають на погоду та клімат, охолоджуючи або зігріваючи Землю, допомагаючи або запобігаючи утворенню хмар", - зазначив Валерій Латуха.

Джерела аерозолів включають промислові забруднення атмосфери, дим від пожеж, пил від пилових бур, морську сіль, а також вулканічний попіл і смог. Темно червоним кольором позначено найвищі концентрації пилу які максимально знижують прозорість атмосфери.

"Оскільки аерозолі важко ідентифікувати, коли вони трапляються на різних типах наземних поверхонь і поверхонь океану, Worldview пропонує кілька різних типів шарів зображень, які допомагають в ідентифікації", - сказав синоптик.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...