Україну розділять на "зони": У МОЗ назвали головні обмеження з 1 серпня

Глава МОЗ Максим Степанов розповів про нові правила карантину, які почнуть діяти в Україні з суботи, 1 серпня. Про це він сказав в ході брифінгу, передають Патріоти України.

Україну розділять на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону. "Ми змінили правила карантину, починаючи з 1 серпня. Ми зробили поділ на чотири зони... У кожній з цих зон будуть різні обмеження. Найбільш м'які обмеження стосуватимуться зеленої зони", - сказав міністр.

Яким чином будуть ділити на зони

Він запевнив, що МОЗ вже має чіткі критерії, як будуть визначатися зони. "Там чотири критерії, якщо один з цих критеріїв перевищено п'ять днів поспіль, тільки в такому випадку буде зроблено перехід від більш м'якої зони до більш суворої . Вся ця інформація буде розміщена на ресурсах МОЗ, будуть відповідно держборди, де ви зможете подивитися в розрізі кожної області, хто до якої зони відноситься в залежності від епідситуації ", - додав Степанов.

Правила зеленої зони

Він зазначив, що в зеленій зоні обов'язковим є виконання всіх правил карантину, встановлених в країні - масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика.

"Про масові заходи - не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження щодо відвідування кінотеатрів або театрів, тобто зали повинні заповнитися не більше, ніж на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, воно може відбуватися в кількості місць, визначених у технічні характеристики того чи іншого транспортного засобу", - сказав Степанов.

Глава МОЗ розповів про перетин кордонів між зеленою і червоною зоною. "У червоній зоні буде обмежено рух транспорту - міського, міжміського. Будуть встановлені відповідні пости на перетині із зеленою в червону зону. Ми зараз робимо це на рівні територіально-адміністративних одиниць - це або місто, або район", - зазначив міністр.

Поточна ситуація в країні

Станом на ранок, 29 липня, в Україні зафіксували 1 022 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість заражених в нашій країні досягла позначки в 67 597 осіб, від ускладнень вірусу померли 1650 осіб.

За даними відомства, з початку пандемії вірус змогли побороти 37 394 пацієнта. Найбільше за добу нових випадків зараження зафіксували в Харківській, Івано-Франківській і Львівській областях, а також в Києві.

Джерело: Апостроф

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...