Україну "зачепить" циклон: Синоптикиня розповіла, чи чекати снігу наступного тижня

Наступного тижня в Україні поки що не очікуються істотні опади. Про це сказала Анжеліка Ганчук, завідувачка сектору чисельного моделювання та прогнозування відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання щодо того, чи наступного тижня в Україні очікується сніг та мороз, і де саме, якщо так, вона зауважила, що на вихідні очікується погода переважно без опадів. Утім, на сході трохи дощитиме, адже там "свій трішки процес, вплив вологи з моря".

"Але переважно поки що без опадів. І таких якихось значних опадів на наступний тиждень також не прогнозується. Але там буде нас краєчком зачіпати циклон", - сказала Ганчук.

Так, зауважила експерт, точнішу інформацію можна буде отримати вже з понеділка. "Тобто на наступні три дні не очікуємо, але самі опади ми уточнимо. Тому поки снігу не буде, але внаслідок того, що у нас протягом цих двох днів, на вихідні, буде нічне зниження температури, у нас у східних областях, а також це західні області, Житомирська, Вінницька, - у нас будуть опускатися температури нижче нуля", - розповіла вона.

Так, додала Ганчук, вночі температури становитимуть від -2 до +2 градусів: "Таким чином, там у нас встановиться така погода, яка б за опадів могла би спричинити перехід вже від дощу до снігу. Але поки що, це стосується особливо Карпатського регіону, істотних опадів не очікується".

У західних, Житомирській, Вінницькій та Кіровоградській областях сьогодні зранку очікується густий туман. Видимість становитиме 200-500 метрів. Оголошено І рівень небезпечності.

"Облили мазутом двері": У Києві могли підпалити відділення "Укрпошти" через повістки ТЦК

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:44

У Києві невідомі здійснили підпал двох відділень "Укрпошти", ймовірно, через доставку мобілізаційних повісток, які листоноші розносять від територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про інцидент повідомив у своєму дописі в Facebook письменник Андрій ...

Родичі кажуть, що його побили: У лікарні Рівного чоловік помер через 7 днів після мобілізації

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:30

22 жовтня 2024 року у лікарні в Рівному помер Юрій Процик, якого 16 жовтня мобілізували. Рідні підозрюють, що його побили, що й могло стати причиною смерті. Про це повідомила у фейсбуці родичка померлого Марія Процик, передають Патріоти України. За її ...