Україну заллє дощами: Синоптики попередили про різку зміну погоди

Погода в Україні різко погіршиться в суботу, 21 травня. Майже на всій території держави у цей день оголосили штормове попередження. Грози і сильні пориви вітру очікуються в усіх областях, крім південних. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України.

"21 травня вдень в Україні, крім південних областей, грози, у західних та північних областях пориви вітру 15-20 м/с", – зазначається у повідомленні.

На Півдні України буде сонячно, температура повітря коливатиметься від +22 до +27 градусів Цельсію вдень і від +11 до +24 градусів вночі. На решті території України буде трохи прохолодніше. Температура коливатиметься від +19 до +28 градусів вдень і від +9 до +15 вночі.

Крім цього, у низці областей оголошений надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Він очікується майже у всіх західних областях, крім Львівської та Закарпатської. Також про нього попередили мешканців Вінницької, Черкаської, Одеської, Миколаївської, Полтавської та Харківської областей.

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...