Україну знову накрила пилова буря: Синоптики розповіли, коли чекати покращення ситуації

Через пилову бурю з Каспію ситуація із запиленістю атмосфери в Україні зараз така ж, як і на початку тижня. Ситуація покращиться на вихідних, однак не всюди. Про це повідомив Укргідрометцентр, передають Патріоти України.

"Із запиленістю атмосфери зберігається така ж ситуація, що й з початку тижня. Основна причина – вітер з південного сходу, бо саме звідти продовжує надходити запилене повітря", – пояснили синоптики.

Вони додали, що пилова буря зафіксована далеко біля Каспію. Сам пил переміщується звідти, тому не становить для України такої суттєвої небезпеки, як, наприклад, у місці утворення бурі.

В Укргідрометцентрі нагадали, що запиленість надходить на територію України хвилями, тому концентрація запиленості різна. Так, 2 жовтня пил накопичувався над Чорним морем. Саме там наразі найбільша концентрація пилу, як видно із супутникових знімків.

Пил 3 жовтня виносить на територію України і він поступово поширюється небом над країною.

"Ситуація покращиться на вихідних, коли атмосферний фронт з дощами принесе свіже повітря з заходу. Втім, південно-східний регіон лишиться без дощів, тому пил в небі там ще утримуватиметься деякий час", – йдеться в заяві синоптиків.

Chery презентує електрифікований кросовер за $18 500 із запасом ходу 1300 км (фото)

четвер, 3 жовтень 2024, 12:54

У Китаї дебютував новий Jetour Shanhai L7. Сімейний кросовер від Chery надходить у продаж за ціною від 129 800 юанів ($18 500). Про це розповідає сайт Autohome, передають Патріоти України. Кросовер є електрифікованою версією Jetour X70 Plus, який предс...

Україну знову накрила пилова буря: Синоптики розповіли, коли чекати покращення ситуації

четвер, 3 жовтень 2024, 11:30

Через пилову бурю з Каспію ситуація із запиленістю атмосфери в Україні зараз така ж, як і на початку тижня. Ситуація покращиться на вихідних, однак не всюди. Про це повідомив Укргідрометцентр, передають Патріоти України. "Із запиленістю атмосфери збері...