Укргідрометцентр видав прогноз, коли в країні випаде перший сніг і якою буде зима

Цьогорічна зима не буде надто морозною, а перший сніг випаде не скоро. Про це під час брифінгу заявила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України.

"Якщо говорити про такий сніг, щоб утримувався тривалий сніговий покрив, у найближчій синоптичній перспективі, то там, де ми можемо говорити безпосередньо про якісь практичні показники, до кінця жовтня поки що взагалі у нас без опадів", — повідомила вона.

Однак вже на початку листопада погода в Україні зміниться.

"І там дійсно може на території України, за розрахунками, які є станом на сьогодні, утворитися циклон, який вже може принести опади принаймні змішаної фази, тобто дощ, подекуди з мокрим снігом", — спрогнозувала Птуха.

З її слів, останніми роками йде тенденція на скорочення періоду холодів, принаймні приблизно на 10-15 днів. Окрім того, прихід холодів восени може трохи відтермінуватися.

"Внаслідок глобальних змін стає більше теплих періодів, і середньодобові температури (і взагалі середньомісячні температури) більшість останніх років — вище кліматичної норми, і це утримується впродовж останніх років", — пояснила представниця Укргідрометцентру.

Очікується, що у холодні місяці здебільшого температура буде вищою за норму — навіть на 1,5-2 градуси. Однак листопад та грудень можуть стати винятками, коли температура буде близькою до кліматичної норми.

"Загальна тенденція, звичайно, до потепління, але це абсолютно не виключає затоків холоду, арктичного повітря. Ми — сезонна країна, ці затоки холоду можуть бути, але просто їхня тривалість останніми роками дедалі скорочується", — додала Птуха.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода на вихідних. Українців попередили, що через нічні заморозки у деяких регіонах навіть буде II рівень небезпечності.

"Це так не працює": Бойовий медик різко висловився про мобілізацію в Україні

субота, 19 жовтень 2024, 23:40

Більшість цивільних українців неготова поступатися Росії територіями і водночас неготова брати безпосередню участь у війні. Про це бойовий медик бригади “Азов” на позивний “Око” розповів в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua. Військовий розповів, що незадово...

На працівників ТЦК знайшли управу? Новий наказ Міноборони має обмежити незаконний тиск на військовозобов'язаних

субота, 19 жовтень 2024, 23:25

В Україні уповноважені представники Терцентрів комплектування і соціальної підтримки тепер зобов'язані перевіряти військово-облікові документи з відеофіксацію. Він буде в нагоді, якщо сторонам доведеться доводити застосування протиправних/невідповідних...