"Укрпошта" звільнила працівницю в Кривому Розі, котра зі скандалом відмовилась обслуговувати клієнта державною мовою

У Кривому Розі з посади звільнили заступницю відділення "Укрпошти", яка порушувала карантинні вимоги та "Закон про мову". Подібну поведінку своєї працівниці тут назвали "неприпустимою". Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на пресслужбу держкомпанії, зазначають Патріоти України.

"Ситуація з приводу скарги відвідувача щодо порушення працівником відділення Укрпошти у Кривому Розі зачепила одразу декілька важливих аспектів. Окрім порушення норм Законів про мову та обов’язкового використання засобів індивідуального захисту, співробітник знехтувала правилами обслуговування клієнтів, підвищувала голос та використовувала лайливі слова", - розповідають у пресслужбі "Укрпошти".

Тут додають, що мовою поштового зв’язку "Укрпошти" відповідно до ст. 4 Закону України "Про поштовий зв’язок" є державна мова, а додатково працівникам через внутрішні канали комунікації були надані роз’яснення про обов’язкове обслуговування, надання інформації про товари та послуги клієнтів українською мовою.

"В разі порушення працівниками виконання мовного закону співробітник отримує попередження та з ним проводиться роз’яснювальна робота. Щодо ситуації у Кривому Розі, "Укрпошта" вважає неприпустимим подібну поведінку працівниці. Враховуючи невиконання мовного закону, неодноразові скарги клієнтів щодо неввічливого спілкування та порушення стандартів якості обслуговування, ігнорування внутрішніх розпоряджень, компанія прийняла рішення про звільнення співробітниці", - розповіли ТСН.ua у пресслужбі компанії.

В "Укрпошті" зауважили, що після вступу в дію окремих положень ЗУ "Про забезпечення функціонування української мови як державної" з 16 січня 2021 року подібних скарг на працівників Укрпошти не надходило.

Нагадаємо, що у Кривому Розі стався мовний скандал. Завідувачка відділенням "Укрпошти" обслуговувала клієнтів без засобів захисту та порушувала "Закон про мову". Чоловік зробив зауваження жінці, через те, що вона обслуговувала його без маски і російською мовою. Жінці докір не сподобався і вона, замість того щоб виправити ситуацію, заходилася викликати поліцію.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...