Укуси небезпечні, особливо для алергіків: В Україні виявили рідкісного павука

На Одещині, у Національному природному парку "Тузлівські лимани", вперше з’явився рідкісний павук. Йдеться про чорну товстоголовку (Eresus moravicus). Про це повідомила адміністрація парку, передають Патріоти України.

"Він вперше зафіксований науковцями на території нацпарку. Раніше вважалось, що в Україні мешкає лише Eresus кollari. Проте ревізія колекцій і надходження нового матеріалу підтвердили присутність в нас ще одного виду", - йдеться у дописі.

Ці види мають фенологічні відмінності - kollari - активні восени, moravicus - весною та на початку літа. "Будьте уважними і дивіться під ноги. Жодна тварина не нападе першою, доки не відчує від вас загрози", - наголошують у заповіднику.

Укус таких павуків дуже небезпечний, але не смертельний. Отрута викликає сильний біль і оніміння навколо місця укусу, яке триває 3-6 днів.

Стати пенсіонером в Україні буде простіше: Кого стосується і що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 13:52

Через напад кремлівського карлика Путіна на Україну у багатьох людей стали виникати питання щодо ідентифікації документів, підтвердження термінів страхового стажу, отримання пенсій, передають Патріоти України. На щастя, частина цих питань тепер може ви...

У Раді збираються підвищити виплати одній з категорій пільговиків: Кого стосується

понеділок, 29 квітень 2024, 13:44

В Україні, де частини пенсіонерів можуть урізати пенсію на 50%, народні депутати зареєстрували законопроєкт № 11194, яким планується посилити соціальну допомогу українцям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, передають Патріоти України. За...