Улов коштує 3 мільйони: На Одещині піймали браконьєра із червонокнижною рибою (фото)

На Одещині затримано зловмисника із червонокнижною рибою майже на 3 млн грн. Про це повідомив начальник прес-служби Ізмаїльського прикордонного загону ДПСУ Ігор Перегняк, передають Патріоти України.

"Про можливе незаконне перевезення водних біоресурсів, які занесені до Червоної книги, дізналися оперативні співробітники Державної прикордонної служби України. За наданою інформацією у Ізмаїльському районі прикордонники спільно з поліцейськими зупинили для контролю мікроавтобус "Форд", - повідомив Перегняк.

В ході перевірки автобуса виявлено 72 заморожені рибини сімейства осетрових загальною вагою 75 кг. Пояснити походження вантажу 22-річний водій не зміг та не мав жодних документів на рибу.

За даним фактом прикордонники повідомили екологів та рибоохоронний патруль. За оцінкою його фахівців, вилучення цих зникаючих риб з природного середовища завдало державі збитку на суму понад 2,7 млн грн.

Наразі на чоловіка складений протокол за ч.2 ст. 88-1 КУпАП "Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах". Рибу вилучено на відповідальне зберігання до рішення суду.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...