Унікальна методика: Львів став першим містом у світі, в якому порахували кількість бездомних котів (відео)

Завдяки активній участі опікунів й волонтерів вдалося з'ясувати, що на території міста живе 5992 вуличних котів.

Безпритульні коти у Львові. Фото: соцмережі.

У Львові підрахували кількість вуличних котів, використовуючи унікальний алгоритм. Про це повідомляє прес-служба міськради, передають Патріоти України.

З'ясувалося, що у місті проживає 5992 таких тварин. У період з середи, 26 червня по суботу, 30 червня у Львові відбувся перший в світі підрахунок безпритульних кішок по унікальному алгоритму, розробленому спільно з опікунами кішок, на базі платформи Animal-ID.info.

Завдяки активній участі опікунів й волонтерів вдалося з'ясувати, що на території міста живе 5992 вуличних котів. У мерії заявили, що наступним кроком має стати розробка міської програми, яка матиме на меті безпечне співіснування тварин і людей, а також регулювання кількості котів на вулиці гуманним шляхом.

«Завдяки підрахунку, ми зрозуміли, що до роботи з безпритульними котами треба долучати приватні клініки, аби зупинити ріст популяції. Тож ми продовжимо йти шляхом стерилізації та максимального прилаштування тварин у родини», — зазначила директор ЛКП Лев Оксана Кошак.

Двічі не брали на службу, а втретє - він втік від ТЦК: На Вінниччині чоловік відмовився від мобілізації

четвер, 18 квітень 2024, 17:44

У Вінницькій області до іспитового терміну засудили чоловіка, якого військові частини двічі не захотіли брати на службу, а коли йому принесли 3 повістку - він втік від ТЦК. Про це йдеться у вироку Бершадського райсуду Вінницької області. передають Пат...

"Була морально вбита": На Сумщині мати поховала сина-військового і померла сама

четвер, 18 квітень 2024, 17:22

У селі Манухівка Новослобідської громади на Сумщині одразу після похорону сина, який загинув захищаючи Україну, померла його мати. У жінки не витримало серце. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. 25-річний Владислав був уродженцем села ...