Унікальну тисячолітню Біблію виявили науковці в Туреччині

З її допомогою можна буде встановити нові факти про розвиток християнства тисячу років тому.

У турецькому місті Токкат вчені виявили Біблію, вік якої становить тисячу років, передають Патріоти України.

Незважаючи на сильно пошкоджену обкладинку, на її сторінках знайшли зображення Ісуса Христа. Листи знайденої Біблії створені з золота, що робить її унікальною в своєму роді - таких книг фахівці ще не зустрічали.

У ній міститься велика кількість важливих в християнській історії фігур, серед яких не тільки Ісус, але і Марія та інші особистості. Тексти написані стародавньою ассирійською мовою.

Вчених відразу зацікавила подібна знахідка, адже з її допомогою можна буде встановити нові факти про розвиток християнства тисячу років тому.

На даний момент експерти не змогли зробити дійсно важливих відкриттів в цій Біблії. Її тексти та зображення варто вивчити більш детально, можливо, вона проллє більше світла на життя Христа і його апостолів.

Близнючка таємно ходила на роботу замість сестри, але далі щось пішло не так

четвер, 16 травень 2024, 12:29

Після того, як одній із сестер відмовили у щорічній відпустці, блогерки з Канади Алі та Ное Ченс, вирішили спробувати провернути аферу. Однак, усе закінчилося провалом. Сестра, яка була на заміні, розповіла про це у TikTok і ролик побачив керівник. На ...

Більшого поєдинку в боксерському житті вже не буде: Усик розповів, чи завершить кар'єру після об'єднавчого бою з Ф'юрі

четвер, 16 травень 2024, 11:43

Чемпіон світу за версіями WBO, WBA та IBF у суперважкій вазі українець Олександр Усик заявив, що не планує завершувати кар'єру найближчим часом. За словами українця, незалежно від результату бою з володарем титулу WBC британцем Тайсоном Ф'юрі, він збир...