Унікальний стиль вразив: Про львівську квартиру написало відоме світове видання про архітектуру (фото)

Одне з найавторитетніших світових видань про архітектуру написало про проєкт квартири в історичній забудові Львова, який втілили місцеві архітектори, передають Патріоти України.

Помешкання в будівлі 1892-1896 років на вулиці Гуцульській у Львові – реноваційний проєкт засновників архітектурного бюро "Replus", подружжя Христини Бадзян і Дмитра Сорокевича. Квартиру архітектори робили для своєї сім'ї. Вони переосмислили традиційну гуцульську етніку та втілили її в австрійському неоренесансі.

Дизайнери капітально реконструювали та перепланували приміщення, а водночас максимально зберегли всі залишки автентики. Зокрема, залишили старі дерев'яні балки на стелі, реставрували паркет у кімнатах, із дверей ХІХ століття зняли шари фарби та покрили їх лаком, вписали в інтер’єр оригінальний вінтажний гардероб, якому понад 150 років, дали нове життя п’єцу (пічці) з фабрики Левинського та створили великий відкритий камін, викладений за принципом британського винахідника, графа Румфорда. Простору у вузьких і довгих кімнатах додали дзеркала та відповідне розміщення меблів.

"Ми хотіли показати, що стара квартира може залишатися автентичною і водночас наповненою елементами життя сучасної людини. Любимо, коли перед нами є виклики, тому охоче взялися реалізовувати найсміливіші ідеї: з двору – алюмінієві вікна від стелі до підлоги, збережена автентика фасаду, зробили відкритий камін ... Лишили дещо кітчеві двері, паркет, стіни, кахлі, не соромлячись їхнього вигляду, і протиставили цьому кухню за 40-50 тисяч доларів", – розповіла співавторка проєкту, співзасновниця бюро "Replus", архітекторка Христина Бадзян.

Квартира на Гуцульській стала п'ятим проєктом архітектурного бюро, про який пише ArchDaily. До цього видання відзначило роботу "Replus" над такими об’єктами у Львові: веганським кафе OM NOM NOM на вул. Римлянина, офісом "InSpe", реновацією помешкання на вул. Зарицьких і вілли неподалік Шевченківського гаю.

Львівські архітектори Христина Бадзян і Дмитро Сорокевич заснували бюро "Replus" 2014 року. Спеціалізуються на реконструкції, збереженні автентики, а водночас поєднанні "досвіду" історичних львівських будівель з мультифункціональними дизайнерськими практиками. 2017-го "Replus" увійшло до Британської асоціації дизайнерів інтер'єру у структурі Товариства британського та міжнародного дизайну SBID.

Христина Бадзян і Дмитро Сорокевич є володарями української премії Artspace у категорії "Найкраще дизайнерське рішення для невеликої квартири площею до 60 м²" за проєкт реконструйованого помешкання на вулиці Зарицьких у Львові. Це попередня власна квартира подружжя. Її архітектори продали разом із меблями, технікою і навіть вазонами. А за отримані кошти придбали більше помешкання – на вулиці Гуцульській.
ArchDaily – архітектурне онлайн-видання із семимільйонною читацькою аудиторією. Засноване 2008 року у Нью-Йорку. Сайт публікує матеріали про останні новини в архітектурі з усього світу: тренди, втілені проєкти, дизайнерські продукти, інтерв'ю з представниками архітектурного середовища та професійні конкурси.

Джерело: Еспресо.ТV

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...