Унікальний за розміром і формою: Чорний діамант із космосу продали на аукціоні (фото)

У Лондоні на аукціоні продали рідкісний чорний діамант Enigma за $4,3 млн у криптовалюті без урахування комісії. Захід з продажу був проведений відомим лондонським аукціонним будинком Sotheby's. Вважається, що алмаз породи карбонадо, вагою 555,55 карата був створений, коли метеорит або астероїд впав на Землю понад 2,6 мільярда років тому. За останніх 20 років до цього дорогоцінний камінь жодного разу не був показаний попереднім власником. Про це повідомляє видання Forbes, передають Патріоти України.

«Цей чорний діамант вагою 555,55 карата був проданий сьогодні за 3 161 000 фунтів стерлінгів/4 292 322 долари США. Покупець вирішив використати криптовалюту для покупки», - написали Sotheby's у Twitter.

За словами співзасновника та керівника найбільшої ювелірної онлайн-компанії Mayfair Тобіаса Кормінда, ціна за дорогоцінний камінь не встановила рекорд, але розмір та форма роблять діамант новаторським та дивовижним.

«Ціна Enigma не зовсім досягла міжгалактичних рівнів. Але не можна заперечувати, що Enigma – це діамант із безпрецедентними правами на хвастощі… Розмір, форма та джерело діаманта Enigma роблять його новаторським та дивовижним», — сказав Кормінд.

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс прокоментував перемогу Усика

неділя, 19 травень 2024, 23:55

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс привітав Олександра Усика з перемогою над Тайсоном Ф’юрі. Відповідний текст він написав у соцмережі Х, передають Патріоти України. «Сьогодні ввечері ми стали свідками приголомшливого бою і твору історії. Я ради...

Оце так: Відому тенісистку звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли

неділя, 19 травень 2024, 23:01

Колишню італійську тенісистку Камілу Джорджі, яка завершила кар'єру в травні цього року, звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли у Флоренції. Про це повідомляє Corriere della Sera, передають Патріоти України. За інформацією видання...