Уникне кари? У справі Зайцевої намітився новий скандальний поворот

Якщо перекласти нові вимоги захисту Олени Зайцевої, яка влаштувала смертельну ДТП на вул. Сумській у Харкові в 2017 році, людською мовою, то вийде, що вони домагаються присудження п'яти років умовно. Однак це може статися тільки за згодою потерпілих. Таке пояснення озвучила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, повідомляють Патріоти України.

"Пом'якшити Зайцевій покарання до п'яти років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. А також застосувати вимоги ст. 75, 76 (" Звільнення від відбування покарання з випробуванням" та "Обов'язки, які покладає суд на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням") — звільнити її від основного покарання з визначенням випробувального терміну на розгляд суду. У перекладі людською мовою — це п'ять років умовно", — сказала вона.

За словами Матвєєвої, щодо другого винуватця Геннадія Дронова нічого нового не з'явилося: він і його захист вважають його невинним, просять вирок скасувати, а провадження закрити.

Потерпілі таким поворотом справи обурені. "У щирість і каяття Зайцевої, її готовність спокутувати свою провину, потерпілі ніколи не вірили і завжди називали її дії лицемірними. Їхня думка підтвердилося", — говорить Матвєєва. Крім того, її клієнти перебувають у стані невизначеності ще й тому, що Зайцева все ще продовжує читати справу, а обмежити таке процесуальне право можна тільки за клопотанням прокурора або слідчого.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...