"Упродовж трьох днів не могла їсти та пити": На Волині вагітна жінка отруїлася грибами і втратила дитину

У п’ятницю, 18 жовтня, на Волині "швидка" доправила до обласного перинатального центру вагітну жінку з отруєнням грибами. На жаль, дитина на той час уже внутрішньоутробно загинула. Про це повідомили у Волинське обласне медоб'єднання захисту материнства і дитинства, передають Патріоти України.

За словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії Івана Вороблевського, пацієнтка поступила у важкому стані із тахікардією, задишкою, інтоксикацією та зневодненням.

"Упродовж трьох днів вона не могла їсти та пити, блювала близько 30 разів на день. Її одразу госпіталізували в реанімацію. Після інтенсивного лікування стан пацієнтки нормалізувався, було проведено розродження", - розповіли в повідомленні.

Як розповіла сама жінка, її чоловік разом із кумом назбирали маслюків та польських грибів.

За декілька годин після вживання страви вона відчула нудоту, однак не надала цьому значення, адже із чоловіком усе було гаразд. На третій день її стан погіршився, з’явилася задишка і тоді вона викликала "швидку допомогу", каже пацієнтка, почувається добре.

Лікарам наголосив, що насамперед, вагітним жінкам взагалі протипоказано їсти гриби.

"Основна порада для усіх решта — не споживайте дикорослих грибів, якщо не маєте абсолютної впевненості у тому, що вони безпечні. Якщо ви все ж поїли грибів і після цього виникли симптоми отруєння – негайно звертайтеся за медичною допомогою", - додав він.

Буде сюрприз: Синоптикиня розповіла, коли до України повернеться тепла погода

понеділок, 21 жовтень 2024, 23:10

В Україні в другій половині жовтня очікуються зміни в погодних умовах. До 22 числа в більшості областей можливі нічні заморозки до -5 градусів. Проте незабаром до країни прийде хвиля тепла, що зупинить заморозки та підвищить денну температуру, покращую...

"Честь для мене": Відомий український режисер розповів про зустріч із Залужним

понеділок, 21 жовтень 2024, 22:58

Відомий український режисер, актор та військовий Ахтем Сеітаблаєв показався з ексголовнокомандувачем ЗСУ та послом України у Великій Британії Валерієм Залужним. Артист розповів про зустріч із "залізним генералом". На своїй сторінці в Instagram кінозірк...