УПЦ КП більше не існує? У ПЦУ дали остаточне роз'яснення

Єдина помісна Українська православна церква заявила, що Київський патріархат припинив своє існування, оскільки приєднався до Православної церкви України на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. Пояснення дала прес-служба Київської митрополії ПЦУ, розмістивши його на сторінці в соцмережі Facebook, повідомляють Патріоти України.

Церковники опублікували документ про створення ПЦУ, підписаний зокрема і почесним патріархом Київським і всієї України-Русі Філаретом.


"Єдина помісна Українська православна церква була утворена на об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року шляхом об'єднання Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та частини Української православної церкви Московського патріархату в єдину помісну церкву, 6 січня 2019 року його отримала патріарший і синодальний Томос Вселенського патріархату про автокефалію", - йдеться в повідомленні.

У постанові об'єднавчого собору написано наступне: припинити діяльність релігійного об'єднання Української Православної Церкви Київського Патріархату шляхом об'єднання і приєднання до Православної Церкви України.

У документі йдеться також про припинення дії статуту УПЦ КП і діяльності всіх статутних органів цього релігійного об'єднання.

У ПЦУ відзначають також, що Томос про автокефалію і 15-те місце в диптихах, як помісна церква, адміністративно незалежна від інших церковних центрів і рівна з усіма автокефальними православними церквами, отримала не якась окрема складова частина, а вся єдина помісна УПЦ.

"Таким чином вранці 15 грудня 2018 року по рішенню Помісного Собору УПЦ КП припинила свою окрему діяльність і увійшла до складу Православної церкви України", - йдеться в роз'ясненні. У ПЦУ відзначили, що всі учасники собору визнали справжність цього обрання.

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...