Не пробачили жартів: УПЦ МП заявила в поліцію на Олександра Пікалова та Євгена Кошового за богохульство

Представники УПЦ МП образилися висловлюваннями коміків Олександра Пікалова і Євгенія Кошового під час випуску шоу "Байрактар News" від 7 грудня 2022 року. Юридичний відділ МП подав заяву до поліції - акторам Студії Квартал 95 закидають 161 статтю Кримінального кодексу України "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками", передають Патріоти України.

На офіційному сайті МП повідомляється, що за фактом висловлювань Пікалова і Кошового почався досудовий розгляд - їх жарт може коштувати їм штрафу в розмірі 8500 грн або обмеження волі строком до 5 років.

Коментуючи новину про те, що молодий чоловік обматюкав священика МП і в покарання заплатив всього 119 грн штрафу, коміки заявили, що лайливі слова - легальний спосіб боротися з "московськими попами", до яких тут же звернулися з тривалою лайливою тирадою з матюками.

Після цього ведучі пофантазували на тему того, який штраф вони були б готові заплатити за інші дії проти священиків Московського патріархату.

"Було б добре мати відповідний прайс-лист: плюнути в священника УПЦ МП - 20 грн, залишити "святе писання" цвяхом на позашляховику - 50 грн, вдарити по лівій щоці і автоматично по правій - 100 грн, вигнати Московський патріархат - безцінно", - коментують Пікалов і Кошовий.

Юридичний відділ УПЦ МП розглянув у цьому випуску гумористичного шоу образу не окремих осіб, а всіх віруючих Української Православної Церкви, тому постраждалим у цій ситуації називають кожного віруючого УПЦ, незалежно від конфесії. Також вони бачать в словах Пікалова і Кошового причину того, що за останній час в Україні зросло невдоволення діями МП та число нападів мирянами на їх священнослужителів.

Ситуація складна: Нинішні обмеження постачання електрики можуть тривати до серпня, - Бойко

четвер, 16 травень 2024, 15:52

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойк...

Варто знати! Яку пенсію можна отримати з офіційною мінімальною зарплатою

четвер, 16 травень 2024, 15:30

В Україні із мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми да...