Уряд обіцяє допомогти бізнесу пережити "карантин вихідного дня": Хто і за що отримає компенсацію

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що Кабінет Міністрів надасть допомогу бізнесу, який може зазнати втрат від впровадження "карантину вихідного дня". Про це він заявив у вступному слові на сьогоднішньому засіданні уряду, на якому анонсував запуск нових карантинних обмежень, передають Патріоти України.

"Уряд готовий до того, щоб підставити плече, щоб підтримати наших підприємців під час посиленого "карантину вихідного дня". Повною мірою відновимо і розширимо наступні програми підтримки – це компенсація частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва, виплати на дітей для фізичних осіб – підприємців, разом з торгово-промисловою палатою розробляємо спрощений механізм реалізації форс-мажорних обставин, продовжує працювати програма доступних кредитів "5-7-9", яка дозволяє отримати кредитні канікули для бізнесу", - сказав він.

За словами Шмигаля, "карантин вихідного дня" є альтернативою повному локдауну економіки. "Економіка України не витримає повного локдауну", - заявив Шмигаль "Економіка України не витримає повного локдауну, саме тому Уряд і Міністерство охорони здоров'я разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. Міністерство охорони здоров'я розробило зміни, які передбачають впровадження так званого "карантину вихідного дня", - сказав він.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...