Уряд ухвалив важливе рішення щодо бронювання військовозобов'язаних українців: Що змінилося

В Україні вже другий рік триває повномасштабна війна та не припиняється загальна мобілізація. Водночас, багато підприємств намагаються забронювати своїх ключових працівників від мобілізації, але відтоді як були введені в дію нові правила мобілізації, майже нікому не вдалося забронювати своїх спеціалістів, передають Патріоти України.

Так, стало відомо, що за два місяці, відколи діють нові правила, жодна ІТ-компанія не змогла отримати дозвіл на бронювання своїх спеціалістів. Бити на сполох почали також аграрії. Адже з агросектору забрали на фронт вже немало чоловіків, що поставило під загрозу, як весняно-польовий цикл, так і подальші роботи на полі.

Зваживши ситуацію, Кабмін ухвалив рішення, яке має спростити і, головне, скоротити термін розгляду заявки на бронювання спеціалістів.

Відтепер на розгляд заявки та ухвалення рішення за цією заявкою дається обмежений час. Отже чиновники, від яких залежить дозвіл на бронювання, не зможуть покласти заявку "під сукно" або розглядати її місяцями. На весь процес тепер відведено 25 днів

"Ми розуміємо, що певну роль у цьому випадку відіграє людський фактор та організація процесу. Тому ініціювали рішення, яке оптимізує процедуру бронювання, яка відбуватиметься у певні стислі терміни”, – заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

Відтепер на кожний етап розгляду заявки та ухвалення рішення щодо бронювання фахівців того чи іншого підприємства, відводиться певна кількість днів, яку не можна перевищувати.

Зокрема, встановлено такі терміни:

  1. Списки військовозобов'язаних спеціалістів, яких підприємство хоче забронювати, мають подати до Генштабу упродовж 5 днів.
  2. На погодження Генштабом цих списків та подальшу їх передачу до Мінекономіки дають максимум 10 днів.
  3. Міністерство економіки має погодити ці списки максимум за 5 днів.
  4. Зарахування заброньованих осіб до спеціального обліку у місцевих ТКЦ має пройти за 5 днів.

В усіх цих пунктах передбачено кількість робочих днів. Тобто, якщо на якомусь етапі випадають вихідні, то календарний строк розгляду може вийти довшим. На сьогодні в Україні найбільше спеціалістів заброньовано в енергетичній, транспортній та агропромисловій сферах

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...