Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації: Що варто знати

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія), передають Патріоти України з посиланням на постанову від 1 жовтня 2024 р. № 1125.

Згідно з документом, у списки на бронювання можуть "включаються військовозобов’язані, які взяті на персональний військовий облік у відповідному державному органі, підприємстві, установі".

Крім того, уряд уточнив вимоги до інформації, яка має міститися у списках на бронювання, доповнивши перелік такими даними:

  • реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі);
  • військово-облікова спеціальність;
  • дата уточнення військово-облікових даних.

Згідно з постановою, у разі позитивного результату перевірки, проведеної, засобами Реєстру військовозобов’язаних переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки здійснюється автоматично у разі, коли військовозобов’язаний:

  • перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі);
  • уточнив дані щодо перебування на військовому обліку ;
  • не перебуває у розшуку.

Загроза пацієнтам світових масштабів: Науковці констатували смертельно небезпечні поради ШІ в медицині

середа, 2 жовтень 2024, 12:42

Всесвітні системи охорони здоров'я стикаються з дедалі більшими потребами суспільства і ситуацією, що погіршується, з деякими хворобами. Хоча ідея розвантажити більшу їхню частину за допомогою ШІ здавалася привабливою, дійсність показала, що такі горе-...

В Україні зросте вартість електроенергії: Ось скільки доведеться платити

середа, 2 жовтень 2024, 12:28

У вівторок, 1 жовтня, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення про підвищення тарифів на електроенергію від жовтня. Про це повідомили у пресслужбі НКРЕКП, передають Патрі...